RECEPT KALFSBIEFSTUK MET MORIELLESAUS EN RISOTTO
Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 4 kalfsbiefstukjes a ca. 125 gram
- zout en peper naar smaak
- plakjes gerookte bacon (genoeg om het vlees te bedekken)
- 1 eiwit
- 2 el olie
- Morielle saus
- 16 morielles, geweekt in water
- 1/2 wortel, fijngesneden
- 1 selderij stengel, fijngesneden
- 1/2 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 3 dl kalfsfond
- wat olie
- 2 el room
- zout en peper naar smaak
- Gekruide Risotto
- 1/2 tl olie
- 1/2 ui, fijngesneden
- 4 el gemengde, gehakte kruiden (peterselie, rozemarijn, dille, bieslook)
- 2 dl room
- 1 kopje gekookte risottorijst
- 2 el vers geraspte parmezaanse kaas
- 1,5 dl licht geklopte slagroom (tot zachte punten ontstaan)
- 16 basilicum blaadjes
Bereiding
Oven grill voorverwarmen. Pan verhitten met olie, dichtschroeien in ca. 1 minuut. Onder de grill in ca. 8-10 minuten gaar maken.
Saus
Morielles afgieten (vocht bewaren) en bij de morielles vocht eruit drukken en fijnsnijden. Ca. 1 dl van het voch verhitten. Voeg de wortel, knoflook en selderij toe. 5 minuten laten pruttelen en bij de rest van het vocht doen. De fijngesneden morielles en de ui bakken in wat olie. Dan het vocht weer toevoegen met de wortel, selderij en knoflook, ook de room nu toevoegen en wat inkoken. Op smaak brengen met peper en zout
Risotto
Olie verhitten en ui licht bakken.Voeg de room toe en inkoken tot de helft. Voeg de rijst toe met de wijn, kruiden en kaas. Goed mengen, dan de geklopte slagroom er door roeren.
Serveren door het vlees diagonaal te snijden. Risotto in het midden, vlees op de risotto met 4 basilicum blaadjes en rondom de risotto de saus.