RECEPT STOOFPOT VAN SAUCIJSJES, CHORIZO EN GROENTEN
Vlees gerecht uit Amerika voor 4 personen
Ingredienten
- 2 el olijfolie
- 400 gram saucijsjes
- 200 gram chorizo, in blokjes
- 2 grote uien, in dunne ringen
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode en 1 groene paprika, in reepjes
- 2 Spaanse pepers, gehakt
- 150 ml witte wijn of 1 flesje bier
- 1 blik tomaten, gehakt
- 4 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
- 300 ml kippenbouillon
- 1 klein blikje maïs, uitgelekt
- 1 courgette, in de lengte gehalveerd en in schijfjes
- 2 tl majoraan
- 2 tl basilicum
- 2 tl oregano
- 200 gram mozzarella, geraspt
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- zout en peper
Bereiding
Doe de uien in de pan en fruit ze 5 minuten. Voeg de knoflook, paprika's en Spaanse pepers toe en bak 5 minuten mee. Blus af met de wijn of het bier en laat 1 minuut koken om de alcohol te verdampen. Voeg dan de tomaten, aardappels en bouillon toe en laat afgedekt 15 minuten stoven. Voeg de maïs, courgette, kruiden, saucijsjes en chorizo toe en laat 10-12 minuten koken. Roer dan de kazen erdoor en laat nog een minuutje doorwarmen. Kruid met zout en peper en serveer met knapperig brood.