RECEPT TOSCAANSE KIP

Gevogelte gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 8 braadsticks (kipkarbonades zonder vel)
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 grote uien, gehalveerd in dikke plakken gesneden
  • 700 gr rijpe tomaten (of 2 blikjes van 400ml)
  • 2 grote knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 1 eetl verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 eetl witte wijnazijn
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Neem een diepe koekenpan of hapjespan, en verhit de olijfolie. Bestrooi de braadsticks met zout en peper en bak ze op hoog vuur aan, tot ze licht bruin zijn. Schep ze uit de pan.
Doe nu de gesneden uien in de pan, zet het vuur halfhoog en bak ze 8-10 minuten, af en toe omscheppend.
Ontvel ondertussen de tomaten, na ze eerst 1 minuut onder te dompelen in kokend water. Snijd ze in vieren en haal de pitjes eruit. Snijd ze in kleine stukjes.
Voeg de knoflook bij de bruingebakken uien, bak al roerend 1 minuut en voeg dan de tomaten toe samen met de tomatenpuree, de rozemarijn, het laurierblad, de witte wijn en de wijnazijn. Breng aan de kook, en laat het vocht, zonder deksel erop, inkoken tot ongeveer de helft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg de braadsticks weer toe, roer even goed door, doe het deksel op de pan en stoof een uur op zacht vuur tot de kip van het bot valt. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Lekker met tagliatelle of rijst en groente.

Recept 19 keer bezocht en 44 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik kende het gerecht nog van jaren geleden, maar was het recept kwijt. Het was weer ouderwets lekker, met rijst en salade.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie best lekker

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie We hadden er nog een frisse salade bij, erg lekker!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een groot succes bij de eters die ik onlangs had. Ik vond het zelf ook heerlijk. En ik maakte een heel professionele indruk!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een heerlijk recept! Goed van smaak,lekker met pasta en salade.