RECEPT TOSCAANSE KIP
Gevogelte gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 8 braadsticks (kipkarbonades zonder vel)
- 1 eetl olijfolie
- 2 grote uien, gehalveerd in dikke plakken gesneden
- 700 gr rijpe tomaten (of 2 blikjes van 400ml)
- 2 grote knoflooktenen, fijngehakt
- 1 eetl tomatenpuree
- 1 eetl verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
- 1 laurierblad
- 3 dl droge witte wijn
- 1 eetl witte wijnazijn
- zout en versgemalen peper
Bereiding
Doe nu de gesneden uien in de pan, zet het vuur halfhoog en bak ze 8-10 minuten, af en toe omscheppend.
Ontvel ondertussen de tomaten, na ze eerst 1 minuut onder te dompelen in kokend water. Snijd ze in vieren en haal de pitjes eruit. Snijd ze in kleine stukjes.
Voeg de knoflook bij de bruingebakken uien, bak al roerend 1 minuut en voeg dan de tomaten toe samen met de tomatenpuree, de rozemarijn, het laurierblad, de witte wijn en de wijnazijn. Breng aan de kook, en laat het vocht, zonder deksel erop, inkoken tot ongeveer de helft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg de braadsticks weer toe, roer even goed door, doe het deksel op de pan en stoof een uur op zacht vuur tot de kip van het bot valt. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Lekker met tagliatelle of rijst en groente.