Vlees gerechten

Hertenbiefstuk met lente uitjes in sake

19-11-2002 - Bezocht: 3 keer - Doorgestuurd: 18 keer - Bijgerecht - Frankrijk - kook de jasmijnrijs volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout Verhit de boter ...... 150 g. jasmijn of pandanrijst zout, peper 2 hertenbiefstukjes a 150 gr. 10-15 lenteuitj.....

Bobotie

13-11-2002 - Bezocht: 4 keer - Doorgestuurd: 228 keer - Hoofdgerecht - Zuid Afrika - Verwarm oven voor op 180°C (350°F) Uien schoon maken en klein snipperen. Fruiten in ...... 1 kg gehakt (lams of rund) 2 uien 1 dikke snee witbrood 250ml (1kopje) melk 2 eieren .....

Vlees en tomaten stoofpotje

13-11-2002 - Bezocht: 2 keer - Doorgestuurd: 61 keer - Hoofdgerecht - Zuid Afrika - Vlees droog vegen met schone doek. Tomaten schillen door kokend water eroverheen te ...... 1 tot 1,5 kg schaap of lamsvlees (rundvlees ook geschikt) 1 kg tomaten 2 middel tot grot.....

Vleesspies Sosaties

13-11-2002 - Bezocht: 2 keer - Doorgestuurd: 14 keer - Hoofdgerecht - Zuid Afrika - Snij het vlees en blokjes. Snij de uien en schijven en bedek met een klein hoeveelhe...... 1,5 kg schaap- of lamsbout 1 kg varkensvlees (speklappen) 2 grote uien 12,5 ml (1el) ke.....

Entrecote met knoflooksaus

26-9-2002 - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 15 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Entrecote op kamer temperatuur laten komen en kruiden met peper en zout. Olie en b...... 1 flinke entrecote van ca. 250 gram 1 bekertje creme fraiche 2 teentjes knoflook, 1 in p.....

Entrecote met maderasaus

17-9-2002 - Bezocht: 4 keer - Doorgestuurd: 14 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Snijd de champignons in plakjes en bak ze al roerend op hoog vuur in een koekenpan me...... 150 gr champignons 1 uitje, gesnipperd 30 gr boter 2 eetl olijfolie 1 flinke entrecote.....

Ossenhaas met geroosterde knoflook vinaigrette

10-9-2002 - Bezocht: 3 keer - Doorgestuurd: 32 keer - Hoofdgerecht - Amerika - Verhit de oven voor op 250 C. Kruid de ossenhaas met peper en zout. Schroei de oss...... 2 kg Ossenhaas aan het stuk Voor de vinaigrette 3 bollen knoflook 2 tl dijon m.....

Boeuf Bourguignon met flageolets

16-7-2002 - Bezocht: 6 keer - Doorgestuurd: 82 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - Bij gebruik van gedroogde flageolets, moeten deze de avond tevoren in een kom met rui...... 1 dl rode wijn 0,5 dl cognac 500 gr magere runderlap zout, versgemalen peper 1 eetl ol.....

Lamsvlees met groenten

4-7-2002 - Bezocht: 3 keer - Doorgestuurd: 8 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Snijd het lamsvlees in dobbelstenen. Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui e...... 400 gr lamstoofvlees 3 paprika’s 1 ui 4 tenen knoflook 250 gr diepvries erwtjes stukj.....

Shepards Pie

18-6-2002 - Bezocht: 2 keer - Doorgestuurd: 95 keer - Hoofdgerecht - Ierland - 1. Kook de wortelen en doperwten beetgaar (Je kan ook een blikje worteltjes en doperw...... • 1 ui, fijngehakt • 200 gram fijngesneden wortelen • 100 gram doperwt.....

Kalfsvlees in mosterd roomsaus

21-5-2002 - Bezocht: 5 keer - Doorgestuurd: 16 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Roer in een kommetje de bloem, het zout en de cayennepeper door elkaar. Leg de kalfs...... 3 eetl bloem zout en cayennepeper 250 gr kalfsoesters 1 eetl olie 15 gr boter 3 sjalo.....

Spaanse stoofpot van rundvlees met pruimen

2-4-2002 - Bezocht: 3 keer - Doorgestuurd: 71 keer - Bijgerecht - Spanje - Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi met zout en peper. Haal de pitjes uit de ...... 750 gr magere riblappen zout en versgemalen peper 2 eetl olijfolie 3 tomaten, ontveld .....

Marokaanse Tajine van lamsvlees met peer

25-3-2002 - Bezocht: 2 keer - Doorgestuurd: 105 keer - Hoofdgerecht - Marokko - Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien op middelmatig vuur tot ze zacht z...... 600 gr uien, geschild en in plakken gesneden 600 gr lamsvlees, in flinke dobbelstenen 2 .....

Dublin Coddle

18-2-2002 - Bezocht: 4 keer - Doorgestuurd: 15 keer - Hoofdgerecht - Ierland - Breng in een pan de bouillon aan de kook and voeg de saucijsjes en het spek toe en la...... 500 g saucijsjes 250 gr spek blokjes 300 ml bouillon 6 middel grote aardappels 2 winte.....

Kalfsvlees Piccata

16-2-2002 - Bezocht: 0 keer - Doorgestuurd: 3 keer - Hoofdgerecht - Amerika - De saus Kook de bouillon en de wijn in tot de helft. Meng het water met de bloem en ...... Voor de saus 2,5 dl kippebouillon 0,8 dl witte wijn 1 el bloem 2 el water 1 el boter .....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> 
Home