RECEPT SHEPARDS PIE
Ook wel Cottage Pie genoemd
Vlees gerecht uit Ierland voor 4 personen
Ingredienten
- • 1 ui, fijngehakt
- • 200 gram fijngesneden wortelen
- • 100 gram doperwten
- • 350 gram gehakt
- • 200 ml vlees bouillon
- • zout en peper
- • 1 eetlepel worchester saus
- • 2 eetlepels verse peterselie
- (je kan ook instant aardappel puree gebruiken ipv van de aardappelen en de melk)
- • 600 gram aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
- • 4 eetlepels melk
Bereiding
2. Bak het gehakt rul in ongeveer 7 minuten en voeg de ui toe. Als alles lekker gebruind is giet de bouillon er bij en laat het 10 min sudderen.
3. Ondertussen voeg de worchester saus, zout, peper, peterselie en andere kruiden naar smaak toe. Je zou ook wat tomatensaus kunnen gebruiken ipv worchester saus, het wordt dan iets minder pittig)
4. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius, of gas oven stand 5.
5. Kook de aardappelen gaar in 10-15 minuten met wat zout.
6. En pureer deze met toevoeging van de melk en het zout of maak de instant puree aan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Giet het vlees/groeten mensel in een ovenschaal. Spreid de aardappel puree uit over het vlees/groeten mengsel. Bestrijk dit met wat boter en je kan er eventueel nog wat kaas over raspen.
8. Bak het in de oven voor 25-30 minuten tot het gloeiend heet is en een mooi goudbruin korstje heeft.