RECEPT DUBLIN CODDLE

Dit is een heel populair traditioneel gerecht in Dublin het werd meestal op zaterdag avond gegeten.

Vlees gerecht uit Ierland voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 g saucijsjes
  • 250 gr spek blokjes
  • 300 ml bouillon
  • 6 middel grote aardappels
  • 2 winter wortels
  • 2 middel grote uien
  • zout en peper

Bereiding

Breng in een pan de bouillon aan de kook and voeg de saucijsjes en het spek toe en laat het 5 minuten sudderen. Haal het vlees er na uit en bewaar het vocht. Snijdt de saucijsjes aan stukken. Schil de aardappels en snijd ze in dikke plakken. Schil de ui en snijd deze aan stukken. Doe hetzelfde voor de wortel. In een grote pan vorm een laag van de aardappel en wortel schijven, gevolgd door een laag van de saucijsjes en spek en herhaal deze lagen nog maals en eindig met een laag aardappelen. Giet de bouillon eroverheen en kruid het lichtjes naar smaak. Doe de deksel op de pan en laat het een uur sudderen, serveer het gloeiend heet. Eventueel met een salade.

Recept 19 keer bezocht en 15 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Met de onderstaande recensie in gedachten moet dit wel kunnen smaken.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik als Ierse mis toch de salie,knoflook en de peterselie in deze coddle