RECEPT VARKENSVLEES MET PITTIGE WHISKEY ROOMSAUS

Ulster Peppered pork

Vlees gerecht uit Ierland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 500 gram varkensfilet
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 el boter
  • versgemalen zwarte peper
  • 150 gram wortels, in dunne reepjes
  • 250 gram champignons, in schijfjes
  • 1 potje zure room
  • 3 el Ierse whiskey
  • 1 el fijngehakte peterselie

Bereiding

Snijd de varkensfilet in reepjes en strooi er royaal peper over. Smelt de boter in een zware koekenpan en bak de reepjes filet op hoog vuur snel bruin. Haal ze uit de pan en voeg dan de fijngesneden ui, de in dunne reepjes gesneden wortel en de in schijfjes gesneden champignons toe. Zet het vuur wat lager en roerbak het geheel tot de groenten zacht zijn. Doe nu het vlees weer in de pan en warm even door. Voeg de whiskey toe en warm deze ook even mee (flambeer desnoods). Roer er van het vuur af de zure room door en voeg nog wat zout naar smaak toe. Garneer met peterselie. Serveer direct met aardappelpuree en doperwten.

Recept 1 keer bezocht en 42 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Dublin Coddle
Irish Stew
Shepards Pie
     

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Inderdaad een heerlijk gerecht, komt bij mij vaker op tafel als ik whiskey in huis heb.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit recept gebruikt voor onze kookclub (35 tot 45 personen)
Reactie: bijzonder lekker
Bereiding:snel en makkelijk met als resultaat een heerlijk gerecht.
Tip: indien voor meerdere personen is dit gerecht heel goed te combineren met een Irish Stew.
cijfer: 9
bedankt
Gertie Ulrich

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Werkelijk waar een verrukkelijk recept. Hartelijk dank hoor!