RECEPT SPAANSE STOOFPOT VAN RUNDVLEES MET PRUIMEN

Vlees gerecht uit Spanje voor 4 personen

Ingredienten

  • 750 gr magere riblappen
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl olijfolie
  • 3 tomaten, ontveld
  • 10 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 grote uien in grove stukken
  • 1 eetl bloem
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 takjes oregano, fijngesneden
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • ½ eetl suiker
  • 400 gr aardappels geschild en in grove stukken
  • 1 zak pruimen (geweld en ontpit)
  • peterselie als garnering

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi met zout en peper. Haal de pitjes uit de tomaten en hak ze grof.
Verhit de olie in een braadpan en braad de stukjes vlees op hoog vuur bruin onder voortdurend omscheppen. Voeg knoflook en ui toe en bak 2 min mee. Strooi bloem erover en schenk de wijn erbij. Voeg tomaat, oregano, tijm, peterselie, kruidnagel, laurier en suiker toe. Doe een deksel op de pan, draai het vuur zo laag mogelijk en laat 2 uur sudderen.
Kook de stukken aardappel in een aparte pan met wat water 10 minuten, giet ze af en voeg ze bij de stoofpot, samen met de pruimen. Laat goed warm worden.
Serveer in diepe borden met daarbij warm ciabattabrood.

Naar een recept van het Nederlands Zuivelbureau.

Recept 1 keer bezocht en 71 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie In elke taal wordt vaak de binnenkant van de tomaat verwijderd. Alle smaak zit in de buitenkant, de binnenste pitjes zijn alleen maar waterig en worden om die reden verwijderd.
Als het om paprika gaat, wordt meestal de term zaadlijsten gebruikt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie L.s.

In het recept staat dat je de tomaten moet ontpitten en hakken?is hier soms iets verkeerd vertaald, moeten het misschien paprika's zijn?
M.vr.gr.

Karin