RECEPT VARKENSROLLADE MET BOKBIERSAUS
Dit recept is zeker geen straf om te maken tijdens een zeer regenachtig weekend en je hebt alle tijd van de hele wereld.
Vlees gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 1 Varkensrollade van een kilo
- 1 Laurierblad
- 2 Kruidnagels
- 2 flesjes Bokbier (Grolsch) iedergeval iets zoetig bokbiertje
- 4 Sjalotjes
- 2 Eetlepels Zaanse Mosterd
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 50 gram Roomboter
- 35 gram Reepjes Bacon
Bereiding
Leg Laurierblad en kruidnagels onder in een schaal en leg de rollade erin en schenk de flesjes bokbier erover heen, dek de schaal af n marineer het vlees 4-12 uur en keer het af en toe om.
Bereiden:
Snipper de Sjalotjes, meng de honing en mosterd door elkaar en verwarm de oven op 90 graden voor.
Verhit de roomboter in een braadpan en bak hierin de bacon en sjalotjes 4-5 minuutjes, schep dit uit de pan en braad in het bakvet de rollade snel rondom bruin.
Doe de rollade in een braadslee en schep de sjalotjes, bacon, laurierblad en kruidnagel erom heen.
Bestrijk de rollade rondom met de honingmosterd marinade en zet de braadslee in het midden van de oven en dek deze af met een deksel of aluminiumfolie.
Braad het vlees in 3 uur helemaal gaar.
Neem na drie uur de rollade uit de oven en wikkel deze in een stuk aluiniumfolie en leg hem terug in de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 55-60 graden, het vlees blijft mooi op temperatuur maar gaart niet verder.
Schenk het bewaarde marinade vocht in de braadpan terug en breng het al roerend aan de kook, schep het schuim af met een schuimspaan en kook het vocht voor de helft in 12-15 minuten.
Zeef de saus in een steelpan en voeg als de saus wat dun is nog wat allesbinder toe (liever niet)
Dit alles is erg lekker met Broccoli, kleine spruitjes en verse worteltjes en verse aardappelpuree en een goed glas rode wijn erbij maar niet te stevig.
Eet smakelijk.