Franse recepten

De Franse Keuken is waarschijnlijk de bekendste keuken ter wereld, er zijn zoveel Franse recepten en gerechten die gelden als klassiekers: Coq au Vin, Creme Brulee, Stoofschotels, verfijnde sauzen, teveel om op te noemen. De meeste restaurants hebben gerechten met minimaal een Franse invloed.

In Frankrijk kun je heerlijk eten, maar ook werkelijk slecht eten! Je moet een beetje geluk hebben en waarschijnlijk niet in de toeristenvallen gaan eten. Ga voor kleinschaligheid in de kleine dorpjes, daar heb je toch vaak de beste ervaringen!

3 Franse sauzen

2-8-2017 - Bezocht: 40 keer - Doorgestuurd: 40 keer - Bijgerecht - Saus gerechten - Pistou Pel de tenen knoflook, halveer ze, verwijder de kiempjes en hak ze gro...... Pistou 4 tot 5 tenen knoflook 1 grote bos verse basilicum 75 g Parmezaanse kaa.....

Sandwich met Gerookte eend en truffelolie

1-5-2013 - Bezocht: 10 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Lunchgerecht - Sandwich gerechten - Laat eendeborst op kamertemperatuur komen. Verwarm de gesiers in wat eendevet, sni...... 1 kleine baguette gerookte eend 4 gesiers de canard, in plakjes wat plakjes truffelkaas.....

Chocolade glaasjes Camera, video icon

2-5-2011 - Bezocht: 121 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Nagerecht - Zoete gerechten - 1. Hak de chocolade klein. Verwarm de koffieroom in een pan met dikke bodem tot het b...... Voor 4 personen • 300 ml. koffieroom • 200 gr. beste kwaliteit chocolade (70% vaste .....

Choucroute a alsacienne Camera, video icon

25-4-2011 - Bezocht: 20 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Groente gerechten - Was de zuurkool en laat die goed uitdruipen. Bak de spek uit en schep het uit de p...... Voor 4 personen 750 gr. zuurkool 150 gr. gerookt spek 2 plakken casselerib 2 plakk.....

Geitenkaas taartjes Camera, video icon

11-4-2011 - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Voorgerecht - Vegetarische gerechten - 1. Doe de bladerdeegplakjes in de taartvorm. Leg daarop een stuk bakpapier en vul met...... Voor 6 personen • 4 bladerdeegplakjes, ontdooid, aan elkaar geplakt en uitgerold • 400.....

Ossenstaartsoep Camera, video icon

21-3-2011 - Bezocht: 9 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Voorgerecht - Soep gerechten - 1. Hak de ossenstaart in een aantal stukken en bak het vlees met de kruiden in boter ...... voor 6 personen • 1 kg. ossenstaart • 40 gr. boter • 1 ui • 1 wortel • 1/2 .....

Kaasstengels van bladerdeeg Camera, video icon

21-2-2011 - Bezocht: 11 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Bijgerecht - Tapas+Mezze gerechten - Verwarm de oven voor op 210ºC. Ontdooi het bladerdeeg. Maak kleine blokjes van de ka...... voor 4 personen 150 gr. blauwaderkaas, bv. Danish blue, stilton 6 vellen bladerdeeg .....

Salade met geconfijte eend

9-7-2009 - Bezocht: 8 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Lunchgerecht - Salade gerechten - Verwarm de eend in eigen vet. Verdeel de sla e.d. over 2 borden en daarop de warme...... 1 blik gesiers confits de canard 1 krop sla, schoongemaakt in kleine stukjes gescheurd .....

Beurre Blanc Saus

23-2-2008 - Bezocht: 15 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Bijgerecht - Saus gerechten - Kook de azijn met de wijn, bouillon en ui in tot er bijna geen vocht meer is. Voeg...... 1 dl goede witte azijn 1 dl witte wijn 1 ui, fijngesneden flinke scheut room scheutje .....

Clafoutis van geitenkaas en paprika

17-1-2008 - Bezocht: 9 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Slanke gerechten - 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 2. Kook de haricots verts beetgaar. Fruit in ...... 1 el olijfolie 2 el Provencaalse kruiden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 ui, gesnipper.....

Lofsalade met mandarijnen

17-1-2008 - Bezocht: 12 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Bijgerecht - Slanke gerechten - 1. Doe in een ruime kom 50 ml magere yoghurt samen met de witlof. 2. Snijd de banaan...... 85 gram mandarijnen 50 gram magere yoghurt 25 gram witlofblaadjes 1 halve zoete appel .....

Tuinbonen en sperziebonen in knoflookroomsaus

13-12-2007 - Bezocht: 6 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Bijgerecht - Groente gerechten - Kook de sperziebonen beetgaar in ruim water met zout in ca. 4 minuten. Giet ze af. ...... 300 gram tuinbonen (diepvries) 500 gram verse sperziebonen, in stukjes van 4 cm 3 el oli.....

Gegratineerde kreeft met kruiden

25-10-2007 - Bezocht: 9 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Voorgerecht - Vis gerechten - Kreeft over de lengte doorsnijden en het vlees wat los maken maar wel in de schaal la...... 1 kreeft, gekookt 1 teen knoflook, geperst 1 tl provencaalse kruiden 2 flinke el. boter.....

Meloen met parmaham en pittige aardbeiensalsa

28-8-2007 - Bezocht: 14 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Voorgerecht - Slanke gerechten - 1. Halveer de meloen en snijd de zaadjes eruit. Snijd de schil er dun af en snijd de ...... 1 galiameloen 180 gram parmaham, in dunne plakken 240 gram aardbeien 1 tl suiker ½ tl .....

Varkenshaas met peperroomsaus

30-6-2007 - Bezocht: 7 keer - Doorgestuurd: 0 keer - Hoofdgerecht - Vlees gerechten - Het haasje braden tot het gaar is (moet wel sappig blijven) in schijven snijden; de r...... 1 varkenshaasje à 300 gr. mag natuurlijk meer zijn peper zout zeezoutmix (african orig.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >> 
Home