RECEPT SALADE MET GECONFIJTE EEND

In Frankrijk verkopen ze blikjes met Gésiers confit de canard, dat zijn eendemaagjes geconfijt in ganzenvet. Erg lekkere stukjes vlees! Lekker dus om wat in te slaan als je in Frankrijk bent.

Salade gerecht uit Frankrijk voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 blik gesiers confits de canard
  • 1 krop sla, schoongemaakt in kleine stukjes gescheurd
  • handje vol andere sla als rucola, swiss chard, etc.
  • handje vol olijven
  • 1/2 dun gesneden rode ui
  • 1 tomaat in dunne reepjes, ontzaad
  • eventueel wat zaden, noten, pitjes
  • Dressing
  • 3 el olijfolie
  • 1 el frambozenazijn
  • 1/2 tl suiker
  • zout en peper naar smaak
  • Vers grof gesneden landbrood erbij.
  • Een romige knoflook dressing is ook erg lekker!

Bereiding

Verwarm de eend in eigen vet.

Verdeel de sla e.d. over 2 borden en daarop de warme eend.

Ca. 2 el dressing per bord.

Serveren met brood.

Heerlijke lunch of als voorgerecht met kerst.

Recept 8 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Salade Nicoise
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!