RECEPT TUINBONEN EN SPERZIEBONEN IN KNOFLOOKROOMSAUS

Groente gerecht uit Frankrijk voor 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram tuinbonen (diepvries)
  • 500 gram verse sperziebonen, in stukjes van 4 cm
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 3 el wittewijnazijn
  • halve tl suiker
  • 100 ml slagroom
  • 1 tl tijm of bonenkruid
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • zout en peper

Bereiding

Kook de sperziebonen beetgaar in ruim water met zout in ca. 4 minuten. Giet ze af.

Verhit de olie in een pan en fruit daarin de knoflook. Doe de azijn en de suiker erbij en laat alles even sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Doe de slagroom erbij en kook de saus op laag vuur in tot hij dik is.

Doe nu de tuinbonen, de sperziebonen en de tijm of het bonenkruid erbij en laat het een paar minuten doorsudderen. Roer de peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.

Recept 1 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Erg lekker gerecht, we hebben ervan gesmuld!
In verband met allergieën heb ik het aangepast door i.p.v. room sojacuisine te gebruiken.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk groentegerecht!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Prima en luxe bijgerecht voor vele dingen.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker gerecht!! Aan te bevelen!!