RECEPT ALIGOT

Aardappelgerecht met Mozzarella

Recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang

Groente gerecht uit Frankrijk voor 6 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram mozzarella di buffala, in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram boter
  • 250 gram creme fraiche
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd.

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil, pel ze en stamp ze fijn. Voeg, op zacht vuur,de boter, peper en zout, knoflook en creme fraiche toe en roer tot een gladde massa is ontstaan en houd het goed warm.
Voeg nu de mozzarella toe en roer met een houten spatel steeds in dezelfde richting tot de kaas draadjes vormt en het mengsel homogeen is. Serveer
meteen.

Ik (Tonny Leeflang) kreeg dit recept van Christian (Callec), hoort met een kaassoort die hier niet te koop is maar is op deze manier overheerlijk.

Recept 23 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie De kaas die hiervoor gebruikt hoort te worden is Tomme,een brie-achtige kaas.Soms is deze verkrijgbaar bij de c1000,hij is nu zelfs in de aanbieding!Veel eetplezier.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker en goed vullend. In Frankrijk met Cantalkaas gegeten, iets pittiger dan met mozzarella!
Te combineren met gestoofd vlees met herbes provencales en knoflook en sla.

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie was lekker, maar hoe maak je hier dan een leuk dinertje van. Wat zie je als tip ->voorgerecht->hoofdgerecht. evt. enz.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik vind dit zo heerlijk , vooral met een plak gebakken lamsbout, rosé, als je de buffel mozzarella niet kunt vinden ik heb het ook met jong belegen kaas gemaakt, iets minder dradig maar wel heerlijk.