RECEPT CLAFOUTIS VAN GEITENKAAS EN PAPRIKA

Vegetarisch hoofdgerecht

Slanke gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 el olijfolie
  • 2 el Provencaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gram haricots verts
  • 2 rode paprika's
  • 75 gram zwarte olijven, zonder pit
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem
  • 250 ml soyamelk
  • 100 gram geitenkaas

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Kook de haricots verts beetgaar. Fruit in een koekenpan, ui, knoflook en kruiden in de olijfolie.
3. Paprika snijden en samen met de haricots verts en olijven door de ui scheppen.
4. Eieren schuimig kloppen. Bloem met zout en peper naar smaak erdoor kloppen. In gedeelten de melk toevoegen. Blijven kloppen totdat er een glad beslag ontstaat.
5. Dun laagje beslag in de vorm schenken en in het midden van de oven in ca. 10 minuten gaar laten stollen. Haal de vorm uit de oven en verdeel het groentemengsel samen met de geitenkaas over de bodem. Schenk de rest van het beslag hierover heen. Bak de clafoutis in 40-45 min. bruin en gaar in de oven.

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor Valtaf.nl.



Valtaf.nl.

Recept 12 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie best lekker maar ik gebruik een kant en klare taartbodem,of piza bodem