RECEPT OMELET UIT DE OVEN MET AARDAPPELS EN PADDESTOELEN
Slanke avondmaaltijd, zie Valtaf.nl.
Slanke gerecht uit Amerika voor 2 personen
Ingredienten
- 300 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
- 4 eieren
- 100 ml crème fraîche halfvol
- 200 gram kastanjechampignons
- 200 gram oesterzwammen
- 150 gram ontbijtspek
- 1 ui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- Peper en zout
- Snufje tijm
Bereiding
2. Snijd het ontbijtspek in blokjes. Snijd ook de paddestoelen in niet te kleine stukken.
3. Bak het ontbijtspek in een koekenpan, zonder olie, totdat ze bijna krokant zijn.
4. Voeg de paddestoelen toe en laat deze op hoog vuur een paar minuten goed bakken, voeg op het laatst het ui en de knoflook toe. Maak op smaak met zout en peper.
5. Beleg een ovenschaal aan alle zijden met bakpapier.
6. Leg om en om aardappels en het paddestoelmengsel in de ovenschaal.
7. Klop de eieren samen met de crème fraiche los, samen met peper, zout en tijm. Giet dit over de ovenschaal.
8. Zet de ovenschaal ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Tip: De volgende dag is dit ook koud heerlijk op brood bij de lunch!
Voedingswaarde per persoon:
590 kcal, 30 gram eiwit, 33 gram koolhydraten, 37 gram vet
Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor www.valtaf.nl.