RECEPT GULAI TELOR

Vegetarische gerecht uit Indonesie

Ingredienten

  • 7 eieren
  • zout
  • 1 stengel sereh
  • 3 el olie
  • 3 daun salam
  • 1 tl gula jawa
  • 1 tl tamarindepulp
  • 3 steranijs
  • 1/2 tl witte peper
  • 1/2 l. santen
  • Voor de boemboe
  • 5 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 rode lomboks
  • 1 schijfje jahe, ca. 3cm
  • 1 schijfje kunyit, ca. 5cm
  • 1 schijfje laos, ca. 3 cm
  • 1 tl kardemomzaadjes
  • 2 tl ketumbar zaadjes
  • 1/2 tl anijszaad

Bereiding

Maak alles schoon voor de boemboe, ontzaad de lomboks en wrijf alles fijn in vijzel of keukenmachine.

Kook de eieren hard en pel ze, bak ze dan in wat olie goudbruin. Kneus de sereh.

Verhit de olie en fruit hierin de boemboe, sereh en salam ca. 3 minuten. Voeg de gula, tamarinde, steranijs, peper en zout en de santen toe. Kook dit ca. 10 minuten.

Halveer de eieren en giet de saus daarover.

Recept 8 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Enige wat ik te zeuren heb is: Ik ken de meeste ingredienten niet en heb dan ook geen idee hoe dit gaat smaken, zelfs niet of het zoet, zuur, bitter of hartig is. Kun je een idee geven waar het naar smaakt of waar het goed bij smaakt? Is dit een voor/bijgerecht, een hoofdgerecht of een 'tussendoortje'?