RECEPT RENDANG TOFU VEGETARISCH, VEGANISTISCH

Vegetarische gerecht uit Indonesie voor 2 personen

Ingredienten

  • RENDANG TOFU voor 2 personen vegetarisch, veganistisch.
  • 1 bakje roerbak tofu
  • 3 en 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • witte geraspte kool
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 kemiri's
  • 2 theelepels gemberpoeder+ wat gembernat
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel koenjit
  • theelepel sereh poeder of spriet sereh
  • 1 theelepel sambal
  • wat zeezout
  • 30 gram gemalen kokos
  • 100 gram rijst
  • winterwortel

Bereiding

wok

Spoel de rijst goed schoon en strooi de rijst in kokend water. Twee maal zoveel water als rijst.
Wanneer de rijst gaar is en het water ingekookt, het gas uit zetten en 10 min laten staan.

3 eetlepels olie in de wok, als die goed heet is, de stukjes tofu er in doen. Gember, gembernat, laos, koenjit, sereh, zout en sambal toevoegen. Alles goed mengen en laten bakken. Als laatste voeg je de kokos toe en roerbak nog enkele min. Daarna het gas uitzetten en alle kruiden 1 tot 2 uur in laten trekken.

2 eetlepels olie in de wok, daar de gesnipperde uien in, bak ze goudbruin.
Voeg de knoflook en de geraspte witte kool toe.
Pof de kemiri's door ze aan een stokje boven een vlam te houden en snijd ze fijn. Daarna aan het gerecht toevoegen met de gemarineerde tofu. Roerbak alles enige min.

Serveren met rijst en fijn geraspte wortel.

Recept 20 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!