RECEPT GEEL GROENE GROENTESCHOTEL, VEGETARISCH,VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit Indonesie voor 2 personen
Ingredienten
- GROEN GELE GROENTESCHOTEL vegetarisch, veganistisch
- 1 doosje roerbaktofu
- 2 ons sperziebonen
- 50 gram witte kool
- 1 dunne prei
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel hindoestaanse masala [kerrie]
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel ketoembar
- 3 eetlepels zoute soja
- 1 theelepel zeezout
- wat verse peper
- 100 gram vermicelli van La bio idea
- 1 kleine winterwortel
Bereiding
pan
Haal de sperziebonen af en breek ze in drieën. Even wassen en opzetten met een bodempje water. 10 min laten koken.
Water in een pan op zetten en als dat kookt de vermicelli er in strooien, gas laag zetten en laten garen. Je kunt af en toe even proeven of de vermicelli gaar is. Daarna in een vergiet afspoelen.
Wok op hoog vuur zetten en de olie er in doen. De ui fijn snijden en in de olie goudgeel fruiten. Voeg de tofu toe en bak dit 5 min.
De prei in stukken snijden en die wassen alvorens hem in dunne ringen te snijden en toe te voegen aan de ui.
Knoflook boven de ui en prei uitknijpen.
De paprika in vieren snijden. De zaden en zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden en toevoegen.
Daarna kruiden, soja, zout en verse peper aan het gerecht toevoegen.
De sperziebonen afgieten en toevoegen.
Roer er als laatste de gare vermicelli door.
De wortel fijn raspen en als kleurnoot bij de groenteschotel serveren.