RECEPT INDONESISCHE QUORSTUKJES, VEGETARISCH

Een zalig gerecht dat je perfect als onderdeel van een rijsttafel kunt geven. De rijsttafel staat ook op de vegetarische pagina.

Vegetarische gerecht uit Indonesie voor 2 personen

Ingredienten

  • INDONESISCHE QUORNSTUKJES
  • 1 doosje quornstukjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel oersuiker of rietsuiker
  • 1 laurierblad
  • 3 eetlepels gebakken uitjes
  • 20 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

wok

Verhit de olie in de wok en voeg de geperste knoflook en de kruiden toe. Het laurierblad nog niet. Bak alles een aantal min. Voeg dan de quornstukjes toe en laat ze weer een aantal min. al omscheppend bakken, zodat de kruiden over de stukjes verdeeld zitten. Blus af met 1 dl water en nu mag het laurierblad er bij. Laat zo een tijd sudderen totdat al het water is verdampt. Doe er dan een stukje boter bij en de uitjes. Bak de stukjes nog even op hoog vuur. Verwijder het laurierblad.
Serveer er basmatirijst bij en gemengde groenten. Ik heb er sperzieboontjes en worteltjes bij gemaakt die ik met een klontje boter en wat gemalen kokos heb afgemaakt.

Recept 3 keer bezocht en 2 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!