RECEPT QUORN OF ROERBAKTOFU SATE, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Vegetarische gerecht uit Indonesie voor 2 personen
Ingredienten
- De marinade:
- 1 uitje [weglaten uit vedisch recept]
- 1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
- ½ theelepel serehpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel hindoestaanse masala
- ½ theelepel koriander [ketoembar]
- ½ theelepel komijn [djinten]
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 1 doosje quorn of tofu
- lange prikkers
Bereiding
Snipper de ui heel fijn. Knijp het teentje knoflook uit en meng alle ingrediënten door elkaar.
Laat een doosje quornstukjes of een doosje roerbaktofu minstens een uur in de marinade.
Prik ze daarna aan stukjes en grill ze als saté of bak ze in een koekenpan.
Je kunt er
PINDASAUS bij serveren vegetarisch- veganistisch en vedisch
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sojasaus
¼ theelepel koenjit
¼ theelepel laos
¼ theelepel ketoembar
¼ theelepel serehpoeder
½ theelepel sambal
wat water
De pindakaas in een pannetje doen en met water verdunnen. Daarna de soja, kruiden en sambal er door roeren.
Of een GEMBERSAUS
2 dl water
2 eetlepels suiker
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels sojasaus
2 theelepels gemberpoeder
scheutje kokosmelk of stukje kokoscrème
½ theelepel serehpoeder
1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
pan
Doe het water en de suiker in het pannetje en breng het aan de kook. Zet het gas zacht. Knijp het teentje knoflook er boven uit en voeg daarna de ingrediënten toe. Laat een paar min doorpruttelen en serveer bij de quorn of tofu saté.
Geef er rijst en verschillende groenten bij.