RECEPT QUORN OF TOFU KETJAP VEGETARISCH EN VEGANISTISCH

Dit heerlijke gerecht kun je ook als onderdeel van een rijsttafel serveren.

Vegetarische gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • QUORN OF TOFU KETJAP voor 4 personen vegetarisch, veganistisch.
  • 2 bakjes quorn stukjes of roerbaktofu voor veganisten
  • 4 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 6 bolletjes bakgember plus wat vocht
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 4 eetlepels sojasaus
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 dl water

Bereiding

wok
knoflookpers

Bestrooi de quorn of tofu stukjes met de gemberpoeder, zout en peper en laat een uur marineren.
Verhit de olie in de wok en bak de gesnipperde uien en geperste knoflook. Voeg de quorn of tofu toe en bak al omscheppend een aantal min. op hoog vuur. Blus af met het water. Zet het gas laag en voeg de in stukjes gesneden gember en het vocht, azijn en sojasaus toe. Doe de deksel op de pan en laat 20 min. zachtjes sudderen.

Serveer er rijst en gemengde gekookte groenten bij. Geef vooraf een rauwkostschoteltje.

Recept 3 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heel fijn recept! Ben geen geweldige kok, maar dit recept stelt je in staat om heel simpel een mooi gerecht op tafel te zetten waar je zeker van zult genieten :D.