RECEPT ROERBAK TOFU PANGANG

ROERBAKTOFU PANGANG vegetarisch, vedisch en veganistisch

Vegetarische gerecht uit Indonesie voor 2 personen

Ingredienten

  • 1 doosje roerbaktofu mild pikant
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui [vervangen door mespunt asafetida]
  • 1 prei [niet in vedisch recept]
  • 1 winterwortel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 5 bolletjes gember en wat vocht
  • 2 dl tomatenketchup
  • ½ eetlepel balsamico-azijn
  • 1 theelepel zeezout
  • verse peper
  • 1 dl water
  • 100 gram basmatirijst
  • wok
  • schaal
  • rasp of groentenmolentje

Bereiding

De olie in de wok verhitten en de tofu er in laten glijden. Gesnipperde ui toevoegen en zeker 5 min onder roeren laten bakken. Daarna de in dunne ringen gesneden prei, geraspte wortel er bij doen en gember, fijn gesneden bolletjes gember plus vocht, ketchup, azijn, zout, peper en water. Laat dat 10 min zachtjes pruttelen.

serveren met de gekookte basmatirijst. Je kunt een rauwkostschoteltje vooraf geven.

Recept 7 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!