RECEPT HETE BOONTJES MET EIEREN
erg lekker gerecht, ook als onderdeel van de rijsttafel. Geschikt voor hen die vegetarsich, veganistisch en vedisch eten.
Vegetarische gerecht uit Indonesie voor 2 personen
Ingredienten
- 1 kopje rijst
- 1 ui [weglaten uit vedisch recept]
- 2 teentjes knoflook [weglaten uit vedisch recept]
- 1 dunne prei [weglaten uit vedisch recept]
- 200 gram sperziebonen
- 1 rode paprika
- 4 aardappelen
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels soja
- 1/2 theelepel ketoembar
- 1/2 theelepel laos
- 1/2 theelepel sereh
- 1/2 theelepel hindoestaanse masala
- 1/2 theelepel koenjit
- 2 kopjes water
Bereiding
2 eieren
50 gram geraspte oude kaas of parmasaanse kaas
1 eetlepel olie
De boontjes koken. De rijst koken.
De ui snijden en in de olie fruiten.
De knoflook, prei, paprika en aardappelen in stukjes snijden en toevoegen.
Een tijdje roerbakken. De gare boontjes toevoegen. Daarna de kruiden en soja toevoegen.
De twee kopjes water er bij doen en ongeveer 15 min laten garen.
In het vedische variatie bak je de paprika en aardappelen en volg verder het recept.
Wat olie in de koekenpan doen. 2 eieren klutsen en in de olie laten glijden. De geraspte kaas over de eieren uitstrooien. De omelet aan beide kanten laten bruinen. De omelet oprollen en in reepje snijden.
De hete boontjes serveren met rijst en, voor de vegetariërs, met de reepjes omelet.