RECEPT SATE VAN QUORN MET SAJOER LODEH BOONTJES EN PINDASAUS, VEGETARISCH
Een gerecht om met zijn allen om de tafelgrill te zitten terwijl de saté gaart en geurt.
Vegetarische gerecht uit Indonesie voor 2 personen
Ingredienten
- SATE VAN QUORN MET SAJOER LODEH BOONTJES vegetarisch
- Voorbereiding 10 min. kooktijd 3 kwartier.
- 1 doosje quorn
- 2 eetlepels sojasaus
- ½ theelepel ketoembar, koenjit, hindoestaanse masala, serehpoeder en laos
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- SAJOER LODEH BOONTJES
- 300 gram sperzieboontjes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel ketoembar, laos, koenjit, sambal
- zout
- 3 eetlepels gemalen kokos
- 2 dl water
- PINDASAUS
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels sojasaus
- ¼ theelepel koenjit
- ¼ theelepel laos
- ¼ theelepel ketoembar
- ¼ theelepel serehpoeder
- ½ theelepel sambal
- wat water
Bereiding
knoflookpers
satéprikkers
tafelgrill
Doe de quorn in de kom en voeg alle ingrediënten toe. Laat de kom enige uren afgedekt in de koeling staan. Daarna rijg je drie stukjes aan een prikker. Bak de saté op de grill die je met olie hebt ingevet. Je kunt ze ook in een ruime koekenpan bakken.
sajoer:
wok
Haal de boontjes af en breek ze door. Verhit de olie in de wok en bak de gesnipperde uien goudbruin. Voeg geperste knoflook toe. Voeg ketoembar, laos, koenjit, sambal en zout toe.
Voeg de boontjes toe. Blus af met water en laat 20 min zachtjes pruttelen. Strooi er dan de kokos overheen en laat nog eens 10 min pruttelen.
pindasaus:
De pindakaas in een pannetje doen en met wat water verdunnen. Daarna de soja, specerijen en sambal er door roeren.
Serveer al dit lekkers met basmatirijst.
Je kunt er nog wat gebakken uitjes en zuur bij serveren. Of een gekookt ei en gebakken banaan. De banaan kan, met wat sajasaus overgoten, ook in folie op de grill.
Er zijn zoveel mogelijkheden om een etentje tot een feest te maken.