RECEPT SATAY

Recept voor de heerlijke sate stokjes die je overal in Maleisie kunt krijgen. Rosalie was hier dol op!

Gevogelte gerecht uit Maleisie , geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Satay
  • 500 gram kippedijfilet
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 kopje sjalotten, fijngehakat
  • 1 tl ketumbar
  • 1 tl komijn
  • 1 cm kunyit, vers
  • 1 tl zout
  • 1 el palm suiker
  • 1 el olie
  • scheutje kokosmelk
  • ca 35 sate stokjes

Bereiding

Snijd het vlees in kleine stukjes, echt kleine dobbelsteentjes.

In keukenmachine of vijzel knoflook, sjalotten, ketumbar, komijn en kunyit fijn maken en kokosmelk erbij.

In dit mengsel vlees marineren met het zout en de suiker. Vlees aan stokjes rijgen, zo'n 4 stukjes per stokje is voldoende.

Dan op barbecue grillen en af en toe bestrijken met wat olie.

Serveren met satay saus.

Recept 5 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Toppertje en eigenlijk heel gemakkelijk te maken!

Lijkt erg op de Maleisische satays en Rosalie smulde er net zo van als daar.