RECEPT AARDAPPELBURGERS MET KIPVULLING

Lekkere aardappelschijfjes gevuld met kip een heerlijk snack.

Gevogelte gerecht uit Marokko voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 kilo aardappels, geschild, gekookt en fijngeprakt
  • 1 ui, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • 1 tl kurkuma
  • 2 snufjes kaneel
  • half bosje fijngehakte peterselie
  • 250 gram kipfilet, gekookt en in kleine stukjes
  • 1/2 tl cayennepeper
  • bloem
  • olie

Bereiding

Meng de ui, knoflook, eieren, zout en peper, kurkuma, 1 snufje kaneel en peterselie door de fijngeprakte aardappels.

Strooi wat bloem over een plat werkvlak en spreid daar het aardappelmengsel over uit. Vorm er een soort 'balk' van, van 30 cm lang, 7 cm breed en 5 cm hoog. Als het mengsel te slap blijkt te zijn, voeg dan wat bloem toe. Maak vervolgens een geul over de hele lengte van de balk.

Meng een snufje kaneel, wat zout en de cayennepeper door de kip en verdeel de kip over de geul. Maak de geul dicht door het aardappelmengsel eroverheen te vouwen en snijd de balk dan in ca. 12 schijven. Haal de schijven door de bloem.

Verhit een flinke laag olie in een grote koekenpan en bak de burgers 3 minuten aan beide kanten. Lekker met een groene salade.

Recept 2 keer bezocht en 69 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,4 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Prima recept hoeft niets aan veranderd te worden. Lekker met een chilisaus

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie salam aleikom

ik vindt het een 10 waard als je het op de goede manier klaar maakt komt het helemaal goed het is echt superrr lekker bedankt heb ik weer een receptje erbij :D

Groetjes monique en youssef

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie waren niet zo goed gelukt maar probeer het nog es want wel lekker

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie het was lekker ik geef het een 10

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Het maken van zo'n balk leek me nogal omslachtig, dus ik heb gewoon een homp puree genomen en daar een gat in gemaakt. Dan de kipvulling erin , dichtmaken en afplatten tot hamburgerformaat. Dat ging prima en ze smaakten ook goed trouwens. Leuk recept.