RECEPT KIPFILET MET PETERSELIE KAPPERTJESSAUS

Gevogelte gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 800 gram kipfilet, in grote stukken
  • 2 el bloem
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in flinterdunne schijfjes
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 100 ml kippenbouillon
  • 50 ml witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout

Bereiding

Kruid de stukken kipfilet met peper en zout en haal ze door de bloem. Verhit de olie in een zware koekenpan en bak de kappertjes 1 minuut. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe de stukken kip in de pan en bak tot ze aan beide kanten goudbruin zien, ca. 10 minuten. Voeg halverwege de knoflook toe.
Haal de kip uit de pan en houd warm. Giet de bouillon, de wijn en het citroensap in de pan en laat even inkoken. Roer dan de peterselie erdoor, kruid met peper en zout, en laat nog 30 seconden koken.
Verdeel de stukken kip over vier borden en verdeel de gebakken kappertjes en de saus gelijkmatig over iedere portie.

Tip: het is ook lekker om hier nog wat groene olijven aan toe te voegen.

Recept 7 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gevulde Kipfilet
Kip Scampi
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Superlekker! Gaan we vaker maken, blijft er in.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit volgens mij wat ze in Italië 'piccata' noemen en wat ze meestal met kalfsvlees maken. Dit zal ook lekker zijn en met varkensfiletlapjes a la minute kan ook. je kunt er ook nog pijnboompitten aan toevoegen.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg van genoten!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie een leuk kiprecept. heel lekkere kappertjessmaak.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Kappertjes stinken man! Vuile zooi!