RECEPT KIP MET MANGO MET BABI PANGGANGSAUS

Gevogelte gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 kipfilets
  • 3 cm verse gember
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetl ketjap manis
  • 1 eetl sesamolie
  • peper en zout
  • 2 rijpe mango’s
  • 2 eetl olie
  • voor de saus:
  • 2 cm verse gember
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 theel sambal oelek (of naar smaak)
  • 1 eetl suiker
  • 2 dl water
  • 0,5 dl azijn
  • 0,5 dl gembersiroop (uit het potje gekonfijte gember)
  • 5 bolletjes gekonfijte gember

Bereiding

Snijd de kipfilets in dunne reepjes, en doe ze in een kom. Schil de gember en snijd het in heel kleine dobbelsteentjes, snijd de lenteui in dunne plakjes en vermeng ze met de kip. Voeg de sesamolie, de ketjap en wat zout en peper toe.
Laat minimaal een half uur marineren.
Schil de mango’s en haal het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in reepjes van dezelfde grootte als de kip.
Verhit de olie in een wok of flinke hapjespan. Roerbak de kipreepjes snel op hoog vuur (5 minuten). Verwarm de mangoreepjes een paar minuten in de magnetron en vermeng met de kip.
Dien op met rijst en babi panggangsaus.

bereiding saus:
Doe de tomatenpuree met het water in een sauspannetje en sudder een paar minuten zacht met de geschilde en geraspte verse gember, sambal en suiker. Snijd de bolletjes geconfijte gember in kleine stukjes en voeg ze toe, samen met de azijn en de gembersiroop. Laat nog een paar minuten pruttelen en dien op.

Naar een recept van Henks Hot Kitchen

Recept 1 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Jerked Kip Kebabs
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg lekker!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie mijn 2 peuters eten het liefst rijst met dit recept lijkt het wel of ze voor twee weken eten heerlijk hoor groetjes corrie