RECEPT KIP MET BROCCOLI IN DE WOK

Kip met broccoli in de wok

Gevogelte gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 520 gr kipfilet
  • Broccoliroosjes
  • 1 soepprei
  • ½ rode paprika
  • 4 koffielepels olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • Peper en zout

Bereiding

Stoom of kook de broccoliroosjes beetgaar. Verhit de olijfolie in de wok. Fruit daarin de knoflook. Snijd de kip in reepjes, breng ze over in de wok en bak ze goudbruin. Snijd de paprika en de prei in kleine blokjes en doe ze over in de wok. Meng goed en laat alles afgedekt 10 minuten bakken. Voeg de broccolirosjes toe, kruid met peper en zout en meng voorzichtig.

180 Caloriën

Recept 13 keer bezocht en 41 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik maakte dit recept klaar.

Vooraf deed ik de kippenblokjes in sojasaus en plaatste ze een uurtje in de koelkast.

Ik deed wat rijstolie in de wok en bakte de stukjes kip aan. Dan deed ik de kippenblokjes uit de wok .
Dan de groenten de wok in (5-tal minuutjes)
De brocolliroosjes laten koken tot ze knapperig zijn.
De kippenblokjes terug in de wok doen evenals de beetgare brocolliroosjes. Daarna de gewokte groenten+kippenblokjes door elkaar roeren. Scheutje doge sherry bijvoegen en kruiden met gemalenpeper en zout.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie nog wat gebakken rijst erbij en t'is weeral dik in orde.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Zielig dat het commentaar zo is.
Kennelijk zijn dit mensen die geen enkele durf en ervaring in de keuken hebben.
misschien dat ze eens meer durf moeten tonen om zelf eens een beetje invloed te hebben op een recept. Wij gaan het vanavond uitproberen maar ik weet nu al zeker dat het een lekker recept is. Dit ga ik, en dat weet ik nu al, vaker maken.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Mmmmm als je het recept aanvult, heb je een heerlijke smulpartij.

Wij vulden de broccoli aan met 1/2 boontjes ( 200 gr.) en i.p.v. de halve paprika een hele.

Als je dan nadat je de kip gebraden hebt de groente erbij doet (paprika en de prei) doe je er een paar lepels bouljon (van zo'n blokje) en 3 lepes Oester saus en 1 lepel vissaus erbij, dan heb je wel een Chinees tintje eraan gegeven.

Als je dan er ook nog Penne Rigatte macaroni bij serveerd, heb je een maaltje waar ook je kinderen de vingers bij aflikken.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ja, dat plaatje is niks hé? Klinkt op zich wel lekker; kip met broccoli in de wok. Dan er maar zelf iets van maken lijkt me. Nog even kijken wat er allemaal op dat boodschappenlijstje stond.
:)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik vroeg mijn slager om precies 520 gram kip te snijden, maar hij kreeg het niet voor elkaar. Toen heb ik maar iets anders gemaakt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie waarom precies 520 gr. kip?
En geen hoeveelheid voor de broccoli ?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie En waar is de broccoli op de foto en wat doen die slablaadjes daar??????? Vraagtekens bij dit recept...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie En de kruiden of sojasaus of oestersaus of sesamolie??? En OLIJFolie?????? Hoe kan dit nu een Chinees recept zijn op deze manier?