RECEPT KIP MET CITROEN EN BRANDY

Gevogelte gerecht uit Ierland voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 kipfilets
  • bloem
  • zout en peper
  • 1 1/2 tl majoraan
  • 50 gram boter
  • sap van 1 kleine citroen
  • 50 ml warme brandy (Cognac kan ook)
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Bereiding

Meng de bloem met zout, peper en majoraan. Haal de kipfilets hier doorheen.

Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de filets 6 minuten aan iedere kant.

Voeg het citroensap en de brandy toe en haal van het vuur af. Flambeer de brandy m.b.v. een aansteker of lucifer.

Serveer het gerecht als de vlammen gedoofd zijn op een bedje van rijst, gegarneerd met de peterselie.

Recept 7 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!