RECEPT KIPFILET MET SHERRY EN OLIJVEN

Gevogelte gerecht uit Spanje voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 800 gram kipfilet
  • 2 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml droge sherry
  • 16 groene olijven met piment
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 el gehakte verse peterselie
  • zout en peper

Bereiding

Snijd de kipfilet in flinke stukken. Kruid ze met zout en peper en haal ze door de bloem.
Snijd de knoflook in dunne schijfjes. Halveer de olijven. Doe de olie in een koekenpan met dikke bodem en fruit de knoflook. Voeg nu de stukken kip toe en bak ze op hoog vuur bruin. Haal ze uit de pan.
Voeg de (warme) kippenbouillon, de sherry, de tijm en de olijven toe en laat even opkoken op middelhoog vuur. Doe de stukken kip weer terug in de pan. Laat nog 5 minuten sudderen totdat de saus wat is ingedikt. Maak op smaak af met zout en peper, strooi de peterselie erover en serveer.

Recept 11 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een heerlijk gerecht, echt in de Spaanse sfeer. Ik had er een gesneden rode peper aantoegevoegd en olijven gevuld met amandelen gebruikt. Voor de smulpaap...