RECEPT ZUURKOOLSTAMPPOT MET ROOKTOFU, TOMATEN EN PIJNBOOMPITTEN

Ook op een frisse dag in het voorjaar of de herfst is zuurkool lekker.

Vegetarische gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • ZUURKOOLSTAPPOT MET ROOKTOFU, TOMATEN EN PIJNBOOMPITTEN voor 4 personen vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 750 gram aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 1 pakje rooktofu
  • 2 eetlepels olie
  • 5 gedroogde tomaten
  • 2 gedroogde tomaten op olie
  • verse peper
  • 3 volle eetlepels pijnboompitten

Bereiding

wok
pan
stamper

De aardappelen koken zonder zout. Maak daar, als ze gaar zijn, puree van met het aardappelkooknat en wat peper.
Knijp de zuurkool uit en snijd die fijn.
Verhit de olie in de wok en bak de in dobbelsteentjes gesneden tofu knapperig en bruin.
Voeg daarna de in stukjes gesneden tomaat en tomaat in olie toe. Dan volgen de pijnboompitten. Laat nog een paar min sudderen terwijl je regelmatig omschept.
Schep dan de zuurkool door de puree en voeg het tofumengsel toe. Nog even omroeren en eet smakelijk.

Recept 19 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie ik houd het toch liever op rookworst en rookspek