RECEPT AARDAPPELOVENSCHOTEL MET GEHAKTE QUORN OF TOFU, VEGETARISCH, VEGANISTISCH

Een zalig gerecht het hele jaar door.

Vegetarische gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • AARDAPPELOVENSCHOTEL MET GEHAKTE QUORN OF TOFU voor 2 personen
  • Vegetarisch, veganistisch
  • 600 gram aardappelen
  • klein stukjes roomboter of planten margarine voor veganisten
  • verse peper
  • wat zout
  • dan verder:
  • 175 gram gehakte quorn of gehakte tofu in veganistisch recept
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • theelepel oregano
  • mespunt nootmuskaat
  • theelepel kaneel
  • verse peper
  • wat zout
  • geraspte oude kaas [ weglaten uit veganistisch recept ]
  • saus:
  • 3 dl melk of sojamelk voor veganisten
  • 1 laurierblad
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel bloem
  • geraspte oude kaas [ weglaten uit veganistisch recept ]

Bereiding

stamper
pan

Schil de aardappelen en zet ze met een beetje water en zout op. Wanneer ze gaar zijn voeg je de boter en peper toe en stamp ze tot puree.

dan verder:
wok
schaal

Marineer de quorn of tofu in de ketchup, oregano, nootmuskaat, kaneel, zout, peper en geraspte kaas.
Fruit de ui en doe die bij de marinade.

saus:

wok
ovenschaal

Fruit de ui in de olie. Voeg er de bloem bij. Daarna lepel voor lepel de melk en een saus maken waar je de laurier en kaas aan toe voegt.

Doe de aardappelpuree in de ovenschaal en verspreid daar de gemarineerde quorn of gehakte tofu over. Giet daar de saus overheen en zet de schaal in de oven en bak dit zalige gerecht 20 min op 200 graden.

Serveer er een frisse salade bij of gekookte groenten.

Recept 0 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie In een woord ,heerlijk! We hebben gesmuld.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie quorn bevat dierlijke eiwitten en is dus niet geschikt voor een veganistisch dieet

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Op het eerste gezicht dacht ik marinade van ketchup? Maar het is heel lekker geworden, eenvoudig klaar te maken en rap en overheerlijk