RECEPT AARDAPPELOVENSCHOTEL MET GEHAKTE QUORN OF TOFU, VEGETARISCH, VEGANISTISCH
Een zalig gerecht het hele jaar door.
Vegetarische gerecht uit Nederland voor 2 personen
Ingredienten
- AARDAPPELOVENSCHOTEL MET GEHAKTE QUORN OF TOFU voor 2 personen
- Vegetarisch, veganistisch
- 600 gram aardappelen
- klein stukjes roomboter of planten margarine voor veganisten
- verse peper
- wat zout
- dan verder:
- 175 gram gehakte quorn of gehakte tofu in veganistisch recept
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels tomatenketchup
- ½ theelepel oregano
- mespunt nootmuskaat
- ¼ theelepel kaneel
- verse peper
- wat zout
- geraspte oude kaas [ weglaten uit veganistisch recept ]
- saus:
- 3 dl melk of sojamelk voor veganisten
- 1 laurierblad
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel bloem
- geraspte oude kaas [ weglaten uit veganistisch recept ]
Bereiding
pan
Schil de aardappelen en zet ze met een beetje water en zout op. Wanneer ze gaar zijn voeg je de boter en peper toe en stamp ze tot puree.
dan verder:
wok
schaal
Marineer de quorn of tofu in de ketchup, oregano, nootmuskaat, kaneel, zout, peper en geraspte kaas.
Fruit de ui en doe die bij de marinade.
saus:
wok
ovenschaal
Fruit de ui in de olie. Voeg er de bloem bij. Daarna lepel voor lepel de melk en een saus maken waar je de laurier en kaas aan toe voegt.
Doe de aardappelpuree in de ovenschaal en verspreid daar de gemarineerde quorn of gehakte tofu over. Giet daar de saus overheen en zet de schaal in de oven en bak dit zalige gerecht 20 min op 200 graden.
Serveer er een frisse salade bij of gekookte groenten.