RECEPT HUTSPOT OF WORTELEN STAMPPOT, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Een oerhollands recept in een nieuw jasje

Vegetarische gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • HUTSPOT OF WORTELEN STAMPPOT vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram winterwortelen
  • 3 flinke uien [weglaten uit vedisch recept]
  • water
  • roerbaktofu of quorn [ quorn weglaten uit veganistisch en vedisch recept]
  • 2 eetlepels olie
  • 25 roomboter of 25 gram plantenmargarine voor veganisten
  • zout
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel hindoestaanse masala
  • ½ theelepel chilipoeder
  • zout
  • wat verse peper

Bereiding

pan
wok
rasp of groentenmolen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Maak de wortelen schoon en rasp ze.
Zet de aardappelen met wat zout en water op en strooi de wortelen er over heen.

Verhit de olie in de wok en bak de tofu of quorn. Snipper de uien en voeg die toe. Als de uien goudbruin zijn blus je het af met wat water. Los de maïzena op in wat water en voeg dat toe met de masala, chilipoeder, zout en peper.

Wanneer de wortelen en aardappelen gaar zijn stampen en de boter of margarine toevoegen.
Serveer de saus over de stamppot.

Voor het veganistische recept gebruik je geen quorn en roomboter maar tofu en margarine.
Voor het vedische recept gebruik je geen uien en quorn, wel de tofu.

Recept 18 keer bezocht en 15 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit recept heb ik gemaakt en gegeten met een hachee van boeff bourgignon uit www.lekkerwijntje.nl en we hebben onze vingers erbij opgegeten.

Succes en groetjes.