RECEPT LINZENGROENTESCHOTEL MET TOFU GEHAKT, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit Nederland voor 3 personen
Ingredienten
- LINZEN-GROENTESCHOTEL MET TOFU GEHAKT
- 100 gram groene linzen
- 1 winterwortel
- een stukje knolselderij
- 1 laurierblad
- 1 theelepel bonenkruid
- ½ theelepel tijm
- ½ groentebouillontablet
- 4 aardappelen
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel vegetarische juspoeder
- 1 bakje tofugehakt
- 1 theelepel kipkruiden
- ½ theelepel hindoestaanse masala
- ½ theelepel tandoori masala
- wat zout
- 2 eetlepels olie
Bereiding
Was de linzen en zet ze op met ruim water, de kruiden en het bouillontablet en kook ze gaar. Doe er na een kwartier de geraspte wortel en knolselderij bij.
Als de schotel klaar is dan afgieten, maar het vocht bewaren want daar maak je met de mosterd en juspoeder de saus mee.
Aardappelen schillen en met wat water en zout opzetten en gaarkoken.
Meng door het kookvocht van aardappelen en linzen de juspoeder en mosterd. Laat een min doorpruttelen.
Doe de gehakte tofu door de linzenschotel en meng er ook de aardappelen door.
Serveer de schotel met de saus en een salade van:
1 stronkje lof, 1 winterwortel, 100 gram veldsla
Snijd het stronkje lof door en verwijder het bittere stukje aan het eind. Snijd de lof in dunne reepjes. Rasp de wortel. Was de veldsla en verdeel over een schaal. Schep de wortel en lof door elkaar en leg die op de veldsla. Giet de dressing er over van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, ½ theelepel bieslook, peterselie en basilicum.