RECEPT CHAMPIGNONS IN ZURE ROOMSAUS

Dit recept is afkomstig uit de Oekraïne

Vegetarische gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 100 gram boter, op kamertemperatuur
  • 4 bosuien, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 500 gram champignons, schoongemaakt
  • 1 el bloem
  • zout en peper
  • 125 ml zure room
  • 75 gram belegen kaas, geraspt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt 50 gram boter in een zware koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bosuien en de knoflook. Doe de champignons erbij en bak ca. 6 minuten tot ze zacht zijn.
Meng 20 gram boter met de bloem en roer deze door de champignons. Bak nog 3 minuten tot het geheel dikker wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de zure room erdoor.
Doe alles over in een passende ovenschaal, strijk het glad en bestrooi met de kaas. Leg hier en daar een klontje van de resterende boter en bak 20-25 minuten of tot de bovenkant net begint te kleuren.

Recept 8 keer bezocht en 15 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie stevige hap ook voor de nietvleeseter. ik heb toch wel wat minder boter gebruikt zodat ik niet meteen dichtslib. maarrr lekker!