RECEPT VEGETARISCHE ZUURKOOLSCHOTEL

Dit recept heb ik van Marco geadopteerd en vegetarisch gemaakt.

Vegetarische gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • ZUURKOOLSCHOTEL vegetarisch en veganistisch
  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 1 doosje gehakte tofu
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 3 theelepels mosterd
  • ½ verse ananas of 4 plakken uit pot of blik
  • vers gemalen peper
  • 100 gram geraspte oude kaas [niet in veganistisch recept, gebruik paneermeel en klontjes plantenmargarine]

Bereiding

pan
ovenschaal
koekenpan
handmixer

Schil de aardappelen en kook ze gaar met een bodempje water en wat zout. Stamp ze met een kluitje boter of plantenmargarine en wat peper en mix een mooie zachte puree.
Verhit wat boter in de koekenpan en bak de gesnipperde ui goudbruin. Voeg tofu en geperste knoflook toe. Bak 5 min. op hoog vuur. Doe er dan de sambal en mosterd door.
Knijp de rauwe zuurkool uit en verdeel die over de bodem. Daar gaat de gehaktlaag over. Leg daar de ananas, die je in stukjes hebt gesneden op en dek af met de puree. Strijk de bovenkant glad en strooi tot slot de kaas er over. In veganistisch recept gebruik je geen kaas maar paneermeel van Johannesmolen en klontjes plantenmargarine.

Recept 13 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Een goed gerechtje , maar men kan ook de tofu vervangen door zalmfilet, heel apart, maar zeer lekker, en men plaatst het dan 25 min in warme oven van 180°

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Dient dit gerecht in de oven geplaatst te worden ?
Hoelang ?