RECEPT HACHEE

Vegetarische gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • HACHEE vegetarisch en veganistisch
  • 1 bakje quornstukjes of roerbaktofu voor veganisten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram boter of plantenmargarine voor veganisten
  • 3 grote uien
  • 1 flinke winterwortel
  • 3 teentjes knoflook
  • verse peper
  • 2 laurierbladeren
  • 1 theelepel hacheekruiden
  • verse peterselie of 2 theelepels gedroogd
  • ½ theelepel tijm
  • 1 groentenbouillonblok van Cenovis
  • water
  • maïzena

Bereiding

hapjespan

Verhit de olie in de pan en bak de quorn of tofu ongeveer 5 min op hoog vuur. Snipper de uien en voeg ze toe. Rasp de wortel en voeg die ook toe. Pers de knoflook er boven uit en voeg de kruiden en het bouillonblok toe.
Schep alles regelmatig om. Blus af met water zodat het geheel onder staat. Zet het gas laag en laat 1 uur sudderen terwijl je af en toe omschept. Sudderen kan ook perfect op een petroleumstel.
Roer er voor het serveren de maïzena door. De maïzena moet je oplossen in wat water alvorens die bij de hachee te doen.
Laat nog een min doorpruttelen en serveer de hachee over aardappelen. Geef vooraf een rauwkostschoteltje.

Recept 2 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Mijn vegetarische zus en vriendin vonden het heerlijk. Het gaat goed met stamppot wortelen waar wij altijd hachee bij eten.