RECEPT TUINBONEN MET AARDAPPELEN EN ROOKTOFU, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Dit gerecht is zalig met verse tuinbonen.
Vegetarische gerecht uit Nederland voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- TUINBONEN MET AARDAPPELEN EN ROOKTOFU vegetarisch- veganistisch en vedisch
- 300 gram gepelde tuinbonen, vers of uit pot
- 1 theelepel bonekruid
- 300 gram aardappelen
- 2 eetlepels olie
- 1 pakje rooktofu
- 1 ui [ weglaten uit vedisch recept]
- 2 teentjes knoflook [weglaten uit vedisch recept]
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel hindoestaanse masala
- ½ theelepel chilipoeder
- wat zout
Bereiding
wok
De tuinbonen zet je met een bodempje water, zout en het bonekruid op.
Schil de aardappelen en zet die ook met een bodempje water en wat zout op.
Verhit de olie in de wok en bak de in dobbelsteentjes gesneden tofu totdat ze knapperig zijn. Voeg daar de ui aan toe en bak nog even door. Voeg daarna wat zout, knoflook en de specerijen toe.
De gare bonen en aardappelen toevoegen en nog vijf min doorbakken.
Serveren met een salade van ½ ijsbergsla, 1 rode paprika, 1 tomaat, 100 gram feta, 1 teentje knoflook en 100 gram groene ontpitte olijven.
In de vedische sla gebruik je geen knoflook, in de veganistische sla geen feta. Neem in plaats daarvan olie en witte wijnazijn en wat tuinkruiden.