RECEPT RUSSISCHE STOOFSCHOTEL VAN AARDAPPELS EN PADDESTOELEN

Vegetarische gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 750 gram aardappels, geschild en in dunne plakken
  • 3 el zonnebloemolie
  • 750 gram gemengde paddestoelen (of gewoon champignons), de hoeden in vieren en de steeltjes gehakt
  • 30 gram boter
  • 200 ml zure room
  • 125 gram geraspte belegen kaas
  • 2 el gehakte verse dille of 2 tl gedroogde
  • 2 el gehakte peterselie
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en bak daarin de aardappelplakken 5-6 minuten. Draai ze daarbij een keer om. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een grote ovenschaal in met de boter en bedek de bodem met de helft van de aardappelplakken. Verdeel hier de paddestoelen over en kruid met zout, peper, 1 el dille en 1 el peterselie. Klop de zure room los en giet die over het geheel. Dek af met de resterende aardappelplakken, strooi er de rest van de dille en peterselie over en nog wat peper en strooi daarover de kaas.
Zet de schaal 30-40 minuten in de oven (check even of de aardappels goed gaar zijn).

Tip: je kunt ook 4 aparte ovenschaaltjes gebruiken.

Recept 13 keer bezocht en 34 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie toevoeging op vorige, ik heb de aardappel niet geschild, de zoeten smaak van de schil doet veel goeds.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie super, vooral door de eenvoud. alle ingredienten zijn goed afzonderlijk van elkaar te proeven en dat maakt het echt genieten.
(wel grove peper en dille gebruikt. ennuh o.a. chantarelletjes)