RECEPT WARME BROODSALADE MET PANCETTA, PARMEZAANSE KAAS EN GEPOCHEERD EI

Recept van Jamie Oliver

Salade gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 ciabatta
  • goede olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • zeezout en peper
  • 12 plakjes pancetta of ontbijtspek of parmaham
  • sap van 1 citroen
  • 4 grote verse eieren
  • 3 handenvol rucola
  • 1 krop eikenbladsla
  • 100 gram geraspte parmezaan (vers)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C.

Verwijder de korsten van de ciabatta en scheur het brood in vingergrote stukken. Leg deze op de bakplaat en besprenkel met olie. Meng dit met de knoflook, peper en zout. Bak dit ca. 10 minuten tot het krokant is.

Meng het citroensap met de olie en peper en zout. Meng de sla ingredienten in een grote schaal met de dressing, brood, sla, spek en brood. Verdeel dit over 4 borden.

Pocheer de eieren in kokend, gezouten water aangelengd met azijn. Maak een draaikolk in het water en breek een ei in het water. Kook de eieren ca. 4 minuten om een zacht ei te krijgen, of langer naar smaak.

Leg op elk bord een gepocheerd ei. Bestrooi met de parmezaan.

Recept 26 keer bezocht en 24 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik had deze salade al een keer gemaakt voordat ik hem op deze site zag staan. Het recept staat inderdaad in één van de boeken van Jamie Oliver. Ik geloof in Happy Day's. Mijn complimenten voor deze site. Hij is erg leuk.

Groetjes Karin.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijke salade!
Heb je die van The naked chef afgekeken? ;-)