RECEPT TORTILLAS, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Vegetarische gerecht uit Mexico , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • TORTILLA'S vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 100 gram maïsmeel
  • 175 volkorenmeel
  • 50 gram boter / planten margarine voor veganisten
  • wat zout
  • water
  • DE VULLING:
  • 1 doosje roerbaktofu in kleine stukjes gesneden
  • 2 tomaten
  • 100 gram bruine bonen
  • 1 ui [weglaten uit vedisch recept]
  • 1 rode paprika
  • 1 maïskolf of half potje maïs
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 2 handenvol fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • TOMATENSAUS BIJ DE TORTILLA’S
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 ui [weglaten uit vedisch recept]
  • 1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
  • 1 eetlepel peterselie
  • verse peper
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • eventueel ½ bouillon blok

Bereiding

schaal
huishoudfolie [plastic]
deegroller
koekenpan met dikke bodem

Maak van de ingrediënten een soepel deeg. Dek de kom met folie af en laat het deeg een uur rusten.
Verdeel het deeg daarna in gelijke porties.
Leg een velletje folie op het aanrecht en doe daar het bolletje deeg op. Dek het af met folie en rol een mooi rondje die je in de pan zonder boter of olie bakt. Ieder kant ongeveer 3 min.
Door de tortilla's in de folie te rollen, plakken ze niet aan de deegroller.

vulling:

wok
pan

Week de bonen een nacht voor in ruim water met wat zout.
Zet de volgende morgen met fris water op en kook in een uur gaar.
Kook de maïskolf 10 min. in ruim kokend water, laat afkoelen en snijd de maïs van de kolf.
Verhit de olie in de wok en bak de tofu. Voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe. Roerbak een aantal min.
Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snijd in hele dunne reepjes. Snijd de tomaten in stukjes en voeg die met de reepjes paprika toe. Voeg de gare bonen en maïs toe. Strooi zout, peper, komijn en koriander over het geheel en laat 10 min, zachtjes pruttelen.

saus over tortilla's

pannetje
zeef

Ui en knoflook snijden, hoeft niet zo fijn omdat de saus later wordt gezeefd.
Water op zetten en in een klein beetje water de maïzena aanmaken. Die door het kokende water doen. Goed roeren. Ui, knoflook, kruiden, pesto en tomatenketchup toevoegen en 5 min laten trekken. Zeven en serveren.

Doe wat vulling op de tortilla en giet daar een lepel saus over. Sla ze dubbel en genieten maar.

Recept 14 keer bezocht en 23 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie "Verdeel het deeg daarna in gelijke porties. "

In hoeveel gelijke porties?

bedankt!

rdhoog

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hoi,
ik zou graag willen weten voor hoeveel personen dit receptuur is?

alvst. bedankt!!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik koop maismail op een biologische markt in Amsterdam

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie eigenlijk heb ik nog geen mening over dit gerecht, want ik wil weten waar ik maismeel kan kopen. in het verleden heb ik ze wel eens gemaakt, maar dan nam ik de masa harina mee uit Amerika. In Nederland ben ik er nog steeds niet achter waar ik de "instant corn mix"kan kopen. Wie wel?