RECEPT MEXICAANSE COURGETTE VEGETARISCH, VEGANISTSICH

Doordat ik een knoert van een courgette uit een schooltuintje had gekregen, heb ik om een deel dit heerlijke gerecht bedacht.

Vegetarische gerecht uit Mexico voor 2 personen

Ingredienten

  • MEXICAANSE COURGETTE voor 2 personen vegetarisch, veganistisch
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 potje maïs
  • 1 courgette
  • 1 mooie rijpe tomaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel mexicaanse kruiden
  • zout
  • vers gemalen peper

Bereiding

wok
knoflookpers

Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui goudbruin. Voeg de geperste knoflook toe.
Snijd de courgette in stukjes en voeg die toe. Roerbak alles een aantal min. Dan gaat de tomaat in stukjes er bij en de kruiden, zout en peper. 20 min. laten stoven met de deksel op de pan.

Serveer met geroosterd brood. Of brood met kaas er op 10 min in de oven op 200 graden. Laten afkoelen en in driehoekjes snijden. De kaas is alleen voor vegetariërs.
Of 2 vegetarische schnitzels in dobbelsteentjes snijden en mee bakken. De schnitzels kunnen niet in een veganistisch recept vanwege de toevoeging van ei eiwit. Je kunt wel tofu voor veganisten meebakken.

Recept 14 keer bezocht en 24 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Met het deksel op de wok?

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Wat doe je met de maïs ???