RECEPT MEXICAANSE HETE RIJST EN BONEN, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Heerlijk pittig gerecht.
Vegetarische gerecht uit Mexico
Ingredienten
- MEXICAANSE HETE RIJST EN BONEN voor 4-5 personen vegetarisch, veganistisch en vedisch
- 300 gram ongepelde rijst
- 200 gram bruine bonen
- 2 eetlepels olie
- 1 rode spaanse peper
- 1 rode en gele paprika
- 2 uien [weglaten uit vedisch recept]
- 8 tomaten
- 1½ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel hete chilisaus
- zout
- zure room / sojayoghurt voor veganisten
Bereiding
wok of hapjespan
Week de bonen een nacht voor in ruim water met wat zout. Zet de volgende morgen op met fris water en kook de bonen in een uur gaar.
Was de rijst en zet met twee maal zoveel water op. 300 gram rijst, 3 theekopjes.
Verhit de olie in de pan en fruit de gesnipperde uien. Voeg de van zaden ontdane en in ringetjes gesneden spaanse peper toe. In plaats van de peper kun je ook een theelepel sambal gebruiken. Snijd de paprika’s in stukjes nadat je ze van zaad en zaadlijsten hebt ontdaan en voeg die toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze ook toe. Doe er zout, chilipoeder en chilisaus bij. Laat het geheel een 20 min. zachtjes sudderen.
Schep de gare rijst en bonen er door en serveer met maïsbrood en zure room/ sojayoghurt voor veganisten.
MAISBROOD
100 gram volkoren meel
250 gram maïsmeel
½ zakje gist
3 dl lauw water
Meng de ingrediënten in een kom en kneed een soepel deeg die je een uur afgedekt laat rusten. Kneed het daarna nog een keer door en vorm er een mooi broodje van die je op een ingevette bakplaat legt. Bak het brood in 40 min. op 200 graden gaar en erg lekker.