RECEPT CHILI SIN CARNE, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Een zalig gerecht, heel verrassend van smaak. Iemand zei tegen me, ja, zo kun je straatstenen lekker maken.
Vegetarische gerecht uit Mexico voor 2 personen
Ingredienten
- CHILI SIN CARNE
- Het is een andere chili dan je gewend zult zijn, kijk maar:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien [weglaten uit vedisch recept, gebruik mespuntje asafetida]
- 2 teentjes knoflook [weglaten uit vedisch recept]
- ½ verse ananas of een potje + wat ananassap
- 3 bananen
- 2 appels
- 3 opscheplepels gewassen rozijnen
- 200 gram bruine bonen
- 1 eetlepel hindoestaanse masala
- 1 theelepel groentenbouillonpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel sambal
Bereiding
De uien snijden en in de olie fruiten tot ze goudgeel zijn. Voeg er dan de knoflook uit de knijper aan toe.
Roer er daarna de rozijnen, masala, chilipoeder en bouillonpoeder doorheen.
Voeg de ananas en de appels in stukjes gesneden toe. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg daarna wat ananassap toe en laat het gerecht 10 min sudderen onder af en toe roeren.
Pel daarna de bananen en snijd ze in plakjes en voeg die toe en roer er als laatste de gare bruine bonen doorheen. Laat het geheel nog een minuut of 10 doorpruttelen. Roer het gerecht af en toe om.
Als je gehakte tofu wilt gebruiken bak dan eerst de gehakte tofu rul en volg dan de rest van het recept.