RECEPT MEXICAANSE QUORN OF TOFU SCHOTEL, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit Mexico voor 2 personen
Ingredienten
- MEXICAANSE QUORN OF TOFU SCHOTEL voor 2 personen vegetarisch, veganistisch.
- 150 gram bruine bonen of een pot
- 1 maïskolf of ½ potje maïs
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 dunne prei
- 2 gare aardappelen
- 4 tomaten
- 1 doosje quornstukjes /roerbaktofu voor veganisten
- 1 theelepel chilipoeder
- zout
- vers gemalen peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl water
- Serveer er maïspannenkoekjes bij:
- 100 gram maïsmeel
- 100 gram volkorenmeel
- mespuntje zout
- water
- olie
Bereiding
Week de bruine bonen een nacht voor in ruim water met wat zout en zet ze de volgende morgen op met fris water.
Verhit de olie in de pan en bak de quorn of tofu 5 min. op hoog vuur. Voeg de gesnipperde ui, in dunne ringen gesneden prei, paprika en tomaten in stukjes gesneden toe.
Dan kunnen chilipoeder, zout en peper er bij. Laat dat 5 min. zachtjes bakken. Blus af met water. Tot slot de gare bonen, maïs en aardappelen in dobbelsteentjes er bij. Laat nog een paar min. sudderen.
maïskoekjes
koekenpan
kom
Maak een dik beslag van de meelsoorten, het zout en het water. Laat een kwartiertje staan.
Verhit wat olie in de pan en doe een beetje beslag er in. Maak kleine koekjes. Je kunt er zo drie tegelijk bakken. Leg ze op een bord op een pan met warm water, zo houd je ze warm.