RECEPT MEXICAANSE OMELET MET NACHO CHEESE EN MAISBROOD, VEGETARISCH
Vegetarische gerecht uit Mexico voor 2 personen
Ingredienten
- MEXICAANSE OMELET MET NACHO CHEESE voor 2 personen vegetarisch
- 4 eieren
- 50 gram geraspte oude kaas
- 1 eetlepel mexicaanse kruiden
- 50 gram nacho cheese
- wat olie
- MAISBROOD vegetarisch, veganistisch en vedisch
- 200 gram maïsmeel
- 50 gram volkorenmeel
- ½ zakje gist
- 1.5 dl lauw water
Bereiding
Doe de nacho cheese in een plastic zak en verkruimel ze.
Kluts de eieren in een kom en meng er de kruiden door.
Verhit de olie in de pan en als die goed heet is laat je de geklutste eieren er in lopen. Strooi er de kaas over en de verkruimelde nacho cheese.
Laat zachtjes garen. Schuif de omelet op een deksel en keer hem voorzichtig. Laat weer zachtjes garen. Schuif hem weer op de deksel en draai weer om. Schuif hem op een bord en deel in vier stukken. Leg die iets over elkaar op een bord. Laat er wat salsa over lopen die ik in bovenstaand recept heb beschreven en geef er een frisse salade bij en maïsbrood.
maïsbrood:
kom
bakplaat
Kneed een soepel deeg van alle ingrediënten en laat een uur afgedekt rijzen. Na dat uur kneed je het deeg nogmaals door en rol het tot een mooi broodje. Die gaat een half uur op de bakplaat om na te rijzen en bak het brood daarna in 35 min. op 200 graden af.