RECEPT MEXICAANSE STOOFPOT, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Weer een zalig pittig eenpansgerecht dat in 3 kwartier klaar is.
Vegetarische gerecht uit Mexico voor 4 personen
Ingredienten
- MEXICAANSE STOOFPOT voor 4 personen, vegetarisch, veganistisch en vedisch.
- 2 vegetarische schnitzels / 1 doosje roerbaktofu voor veganisten en hen die vedisch eten
- stuk pompoen
- 1 ui [weglaten uit vedisch recept]
- 2 teentjes knoflook [weglaten uit vedisch recept]
- 4 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 groentebouillontablet
- zout
- verse peper uit de molen
- 2 theelepels mexicaanse kruiden van piramide uit de natuurvoedingswinkel, is grover
- 1 theelepel mexicaanse kruiden uit de supermarkt, is fijngemalen
- 3 dl water
- 3 eetlepels olijfolie
- 20 gram boter/ plantenmargarine voor veganisten
Bereiding
Snijd de schnitzels in dobbelsteentjes / roerbaktofu nog eens doormidden en bak schnitzels of tofu in de olie met wat boter/margarine. Voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe. Voeg de in stukjes gesneden pompoen, tomaten, paprika en courgette toe. Bak alles een tijdje. Doe er de grove en fijne mexicaanse kruiden bij, het bouillontablet, tomatenketchup, zout en peper. Blus af met water.
Je kunt er nog een pepertje door doen, haal de zaadjes uit de peper en snijd in kleine stukjes. Het gerecht is al heerlijk pittig maar je kunt het heeeet maken door de rode peper.
Laat het gerecht met de deksel er op 30 min. zachtjes pruttelen terwijl je af en toe roert.
Serveer met maïspistoletjes.