RECEPT MEXICAANSE BONENSCHOTEL, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH
Een zalig pittig gerecht waar je het brood bij nodig hebt om te blussen.
Vegetarische gerecht uit Mexico voor 2 personen
Ingredienten
- MEXICAANSE BONENSCHOTEL voor 2 personen vegetarisch, veganistisch en vedisch
- 1 doosje roerbaktofu
- 1 ui [weglaten uit vedisch recept]
- 1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
- 1 groene en 1 rode paprika
- 4 tomaten
- 200 gram bruine bonen
- 2 eetlepels tomatenketchup
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel ketoember
- ½ theelepel karwijzaad
- zout
- vers gemalen peper
- 2 eetlepels olie
Bereiding
wok
vijzel
vergiet
knoflookpers
Week de bonen een nacht voor in ruim water met wat zout. Giet de volgende morgen af en zet op met vers water en kook de bonen in een uur gaar. Giet ze in de vergiet en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui goudbruin. Voeg de tofu toe en bak 5 min. op hoog vuur. Zet het gas dan wat lager en voeg de geperste knoflook toe. Snijd de paprika’s door en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd ze daarna in stukjes. Snijd de tomaten in stukjes en voeg samen met de paprika’s toe.
Doe cayennepeper, kaneel, paprikapoeder, ketoembar en karwijzaad in de vijzel en meng het geheel grondig. Voeg de specerijen toe. Maak op smaak af met zout en peper. Blus af met wat water en giet de ketchup er bij. Tot slot meng je de bonen er door.
Geef er maïsbrood bij.
250 gram maïsmeel
100 gram bloem
½ zakje gist
3 dl lauw water
1 theelepel zout
Maak een soepel deeg van de ingrediënten en laat een uur afgedekt rijzen.
Kneed het brood nog een keer door en rol er een mooi brood van dat je op een ingevette bakplaat legt. Bak het brood in 40 min op 200 graden gaar en erg lekker.