RECEPT SNELLE ZALMTERIYAKI

Zelf maak ik dit vaak aan het einde van de week, het is snel te maken en iedereen houd ervan bij ons, ook de kids. Lekker met rijst en wat geroerbakte groenten.

Vis gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 4 zalmfilets
  • 4 el japanse sojasaus
  • 4 el mirin
  • 4 el sake
  • 2-3 el suiker
  • 1 el geraspte gember
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • wat shishimi togarashi
  • wat sesamzaadjes

Bereiding

Bak de zalmfilets aan 1 kant in een beetje olie.

Meng ondertussen alles voor de saus en verwarm een beetje in de magnetron om de suiker op te lossen. Als laatste de gember en knoflook toevoegen.

Als filets aan 1 kant mooi verkleurd zijn omdraaien. Eventjes bakken. Dan saus toevoegen en licht inkoken, eventueel wat verdikken met aardappelzetmeel.

Serveren op een bedje van rijst, bestrooien met shishimi togarashi en sesamzaadjes. Voor de kids de shishimi er niet over strooien.

Recept 1 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!